Peuters en Kleuters

Begin 2022 is onze Stichting twee peuter/kleuterschooltjes gestart voor kinderen van 2 tot 6 jaar in het dorp Mganja. Vijf vrouwen uit het dorp zijn opgeleid tot Montersori Early Childhood Development teacher. Meer dan 100 kindjes uit Mganja worden nu op de schooltjes voorbeeldig voorbereid op de lagere school. Onze Stichting wil deze kinderen een goede start in het leven geven, waardoor ze de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen dan hun ouders dat konden. En dat zal uiteindelijk ten goede komen aan de hele gemeenschap en aan volgende generaties. Al het leer- en speelmateriaal is tweedehands en komt van scholen uit Limburg. De leidsters worden deels betaald uit het schoolgeld dat de kinderen betalen (60 eurocent per maand) en deels door de Stichting Nazareth Foundation Malawi.

 

Vrijwilligers

In 2022 was de Venlose Diana Roeten 3 maanden actief als vrijwilligster op de schooltjes. Zij heeft de kwaliteit nog verder verbeterd. Samen met Cas Hofstee en met advies van de leidsters heeft ze materiaal ontwikkeld dat nu op de schooltjes wordt gebruikt. Cas en Diana hebben op het schooltje "Chiyambi" ("het begin") de muren voorzien van decoraties.

 

Uitbreiding

Een aantal dorpjes liggen te ver weg voor deze jonge kindjes om de huidige schooltjes te kunnen bezoeken. We willen daarom in de nabije toekomst nog twee schooltjes bijbouwen. Momenteel werven we daarvoor fondsen. Wil je bijdragen? Zie onder de knop hieronder.