Mua Mission Hospital

Mua Mission Hospital is het enige ziekenhuis in een arm en afgelegen plattelandsgebied in centraal Malawi. Ook de inwoners van Mganja maken gebruik van dit ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 140 bedden en bedient een bevolking van ongeveer 28.000 mensen. Acht gezondheidscentra verwijzen naar het Mua Mission Hospital voor gecompliceerde gevallen of voor verdere diagnose. Dit betekent dat Mua Mission Hospital een verzorgingsgebied van ongeveer 1.500 km2 bestrijkt met een bevolking van meer dan 130.000 mensen. Onder leiding van Father Isaac Mwazambumba wordt het ziekenhuis gemoderniseerd en financieel gezond gemaakt.

 

Steun voor het ziekenhuis


Stichting Nazareth Foundation Malawi heeft Mua Mission Hospital de afgelopen jaren gesteund, in nauwe samenwerking met de Duitse Marietta & Cecilia Stiftung Hamburg - Malawi. Ook de Spaanse organisatie Manos Unidas heeft veel voor het ziekenhuis betekend. De meeste afdelingen zijn gerenoveerd, er is een groot solar systeem voor de opwekking van elektriciteit geïnstalleerd en er is een solar watersysteem toegevoegd. De vrouwenopvang is uitgebreid en we hebben ziekenhuisapparatuur vernieuwd, o.a. hebben we de röntgenafdeling gedigitaliseerd. Wij proberen momenteel de tandheelkundige afdeling te verbeteren en hebben laptops meegebracht voor het patiënten-administratiesysteem.

In een land als Malawi krijgt een missieziekenhuis niet genoeg geld van de overheid om te kunnen functioneren zoals gewenst. Om de kosten voor de arme bevolking laag te kunnen houden is hulp nodig. Wij zijn blij met uw financiële bijdrage, persoonlijke steun kan ook! 

 

Momenteel heeft het ziekenhuis behoefte aan:

  • artsen (tropenartsen uit Europa zijn van harte welkom!)
  • overig personeel (geneeskundestudenten uit Europa worden uitgenodigd voor stages)
  • fondsen voor renovatie van de afdeling ondervoede kinderen
  • geld voor de bouw van meer personeelswoningen
  • een ambulance

 

Contact

Mua Mission Hospital

Father Isaac Mwazambumba

Hospital Administrator

Phone: +265 995 293 233

Email: muahospital@yahoo.co.uk

Website: www.muamissionhospital.com