Ineke in Malawi 2020 - 2021

 

13 augustus 2021

Testtubes, stopwatches, beakers, branders, heersers en andere materialen voor de wetenschappelijke lessen op de Tiyende Pamodzi Meisjes Secundaire School! Vandaag ontvangen van Rian Janssen. De materialen zijn opgehaald door Herm Franssen met zijn collega ' s op de Den Hulster Secondary School in Venlo, Nederland. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet!!!! Dit maakt echt een verschil!

 

18 juni 2021

HAND OVER!!!!

Nog 2 blokken van 2 klaslokalen elk zijn overhandigd door onze prachtige aannemer PBM Bouw!

Nog 1 blok is momenteel in opbouw. Eind dit jaar hebben we plek voor 400 meiden!

Een dikke merci aan al onze donateurs om dit mogelijk te maken!

8 mei 2021

AND THERE IS LIGHT !!!

The solar installation has been connected!!!

We are most grateful to Ignacio Mingo from Eki Fundacion!!!

2 mei 2021

Solar elektriciteit

Er zijn 36 zonnepanelen geplaatst op het dak van ons administratieblok!!!

Deze installatie zal het hele complex van onze Tiyende Pamodzi Girls Secundary School aansturen.

We zijn heel dankbaar voor dit enorme geschenk van een Spaanse organisatie.

24 april 2021

Meanwhile.... construction of our Tiyende Pamodzi Girls Secondary School continues !!!

The second block of two classrooms is being painted at present. Storm drainage under construction.

Thank you all for your assistance! We couldn't do this without you!

8 april 2021

Vrolijkheid na bezoek van Arte filmploeg

De Europese tv-zender Arte heeft opnames gemaakt op onze school. Het is voor een documentaire over meisjes en de problemen die ze tegenkomen: vroege zwangerschap, jonge moeders zijn en niet naar school gaan. Precies onze doelgroep!

TA Kachindamoto (de gouverneur van onze regio) staat bekend om het actief beëindigen van kinderhuwelijken. Ze kwam met onze studenten praten, vooral met enkele meisjes wiens huwelijk ze heeft ontbonden.

Uitgezonden door Arte eind mei of begin juni.

Na de animatiebijeenkomst met TA Kachindamoto begonnen onze leerlingen spontaan te zingen en dansen!

 

4 april 2021

Easter gift: A second borehole !!!

This Easter weekend a second borehole was drilled for our Tiyende Pamodzi Girls Secondary School! It's capacity turns out to be enormous:

More than 2 litres of water per second !!!Which makes 120 litres per minute !!!And over 7.200 litres per hour !!!

It is the wonderful gift of our wonderful contractor PBM Construction Company Limited. A great team did the job most efficiently.

Together with the water from the first borehole from Formidable Joy there will be plenty of water for the whole project: school, staff houses, hostels and agricultural activities.

We are so very grateful !!!Thank you !!!

21 maart 2021

Help jij een meisje naar een betere toekomst?

Word tientje-per-maand-donateur!

Veel jonge meisjes in ons dorp kunnen niet naar een middelbare school. In plaats daarvan worden ze jong moeder. En wacht hen en hun kinderen een leven in armoede in de zelfvoorzienende landbouw.Wij bieden meisjes weer een toekomst met onze middelbare school voor meisjes met een focus op praktische vakken.

Met jouw vaste maandelijkse bijdrage van 10 euro kunnen we voor onze middelbare school net wat extra bieden aan de meiden en jonge moeders uit onze gemeenschap. Zoals het samen zelf maken van maandverband, zodat meisjes niet iedere maand enkele dagen thuis hoeven te blijven. Of voor extra cursussen en projecten op school, bijvoorbeeld samen groente verbouwen, bomen kweken en gezond koken.

Een behoorlijk aantal van de meisjes op de foto hieronder kan het zeer beperkte schoolgeld niet opbrengen. Help jij?

Dank je wel!!!

(je kunt je donatie aftrekken van de belasting!)

IBAN: NL30INGB0004734050Stichting Nazareth Foundation Malawi, Venlo

16 maart 2021

OPEN!!!!

En dit keer echt!!!

Eindelijk! Staking is voorbij, onze leerlingen gaan al bijna een week naar HUN school, de Tiyende Pamodzi Meisjes Secundaire School.

Samen met hun leraren zijn ze al gestart met een eerste extra curriculum project. Elke leerling bracht een zaailing van een fruitboom uit huis. Ze planten de bomen op het schoolterrein, verzorgen ze, leren over landbouw door kennis te delen en de vruchten te oogsten voor ze van school gaan. We hopen ze op deze manier te leren om hun leven na school te verbeteren.

Projecten zoals deze zullen dagelijks een toevoeging zijn aan het leerplan voor middelbare school.

Bedankt allemaal Om dit mogelijk te maken

3 maart 2021

Sint en Kerst op één dag!

Propvol met prachtige spullen voor Mua Mission Hospital, voor onze middelbare school voor meisjes en voor het Centre for Social Concern Lilongwe, Malawi: de containers zijn gearriveerd en alles is goed aangekomen.

We hadden pech dat het enorm heeft geregend. Daardoor kwamen alle voertuigen (twee trucks en één kraanwagen) voortdurend vast te zitten in de modder. Aangezien het steeds opnieuw regende werd het één grote modderpoel. De trucks moesten ontelbare keren worden uitgegraven, aangeduwd of losgetrokken.

Vier dagen lang zijn we in de modder in de weer geweest!

Maar het is volop de moeite waard! Twee containers vol met meubilair, beamers en computers, spelmateriaal, bedden, verbandmiddelen, medische apparatuur en nog veel en veel meer!

Dank Thérèse Huijbregts, Koalaschool in Weert en iedereen die heeft bijgedragen.

26 februari 202

Ze zijn er bijna!!!

De twee containers met materiaal voor onze school, het Centre for Social Concern Lilongwe, Malawi en Mua Mission Hospital zijn na omzwervingen via Port Louis nu dan toch aangekomen aan de grens van Malawi. Ze zijn inmiddels ingeklaard. We hopen dat ze vandaag hier op Nazareth aankomen.

Dankjewel Thérèse Huijbregts voor dit geweldige geschenk!!!!

23 februari 2021

OPEN... En weer dicht...

Na de Covid-19 sluiting was het eindelijk zo ver: we konden van start met onze middelbare school voor meisjes!!!

We waren er helemaal klaar voor.

De Teachers Union Malawi heeft echter een landelijke staking afgekondigd met onmiddellijke ingang. De vakbond vecht voor betere bescherming tegen Covid-19 en een gevarentoeslag voor alle leerkrachten.

De leerlingen die desondanks toch naar school waren gekomen zijn warm ontvangen, geregistreerd en hebben een korte introductie gehad.

Nu wachten we samen de uitkomst van de verdere onderhandelingen tussen de vakbond en de overheid af...

Wordt vervolgd!

20 februari 2021

Nog 2 nachtjes!!!

Maandag opent onze middelbare school voor meisjes!!!!

In plaats van alleen maar te wachten op openstelling van scholen na Covid-19 sluiting, gingen onze leraren op transformatieve landbouwopleiding om onze leerlingen permacultuur technieken te kunnen leren. Bijvoorbeeld hoe je compost maakt met de kracht van dure chemische meststof, maar volledig gratis en veel beter voor de bodem, het kweken van lokale groenten en fruit die het hele jaar door geoogst kunnen worden en erosie preventie technieken.

Bedankt Luwayo voor je inspiratie!

Bedankt Matthew Hau-Hau voor het verzorgen van alles!!!

10 februari

Help jij ons bij onze kleinschalige noodhulp?

Word tientje-per-maand-donateur!

De mensen in ons dorp in Malawi werken hard maar leven in armoede. En soms zijn er ineens calamiteiten die ze niet kunnen opvangen binnen hun eigen familie. Een kind dat ziek wordt en medicijnen nodig heeft. Een oma die voor check up naar het ziekenhuis moet, maar niet met openbaar vervoer kan omdat ze niet kan lopen. Een familie waar door ziekte of rampspoed onvoldoende eten in huis is. Weeskinderen die hun schoolgeld niet kunnen betalen.

Nazareth helpt waar mogelijk. Met praktische hulp (vervoer naar het ziekenhuis of het delen van een zak mais) en financiële hulp (betalen van schoolgeld of kosten van vervoer). Een-op-een. Directe hulp. Levensreddend soms. Altijd zinvol.

Met jouw vaste maandelijkse bijdrage van 10 euro (meer mag ook!) kunnen wij samen mensen in nood een perspectief bieden op momenten dat het anders echt niet meer gaat.

* voor nog geen tientje kopen wij een zak van 50 kg mais (het dagelijks voedsel)* Voor 4 euro betalen wij de kosten van een bezoek aan het ziekenhuis *Voor 3 euro per maand betalen wij het schoolgeld voor een kindje in een peutergroepje*Voor 60 euro per maand betalen wij het schoolgeld voor een meisje of jongen op een goede kostschool voor middelbaar onderwijs (inclusief verblijf)

(je kunt je donatie aftrekken van de belasting!)

IBAN: NL30INGB0004734050Stichting Nazareth Foundation Malawi, Venlo

6 februari

5 mangobomengeplant door de5 leraren van Tiyende Pamodzi Meisjes middelbare school

Tijdens een pauze in de lerarenvergadering heeft elke leraar een mangoboom geplant.

Dus nu hebben we eenKanjala-mango Yona-mango Gwizima-mango Jackson-mango De herkenning-mango

Wij zijn super blij met het team. Zij zijn degenen die de droom voor deze school en voor de meisjes in Mganja en omliggende gebieden waarmaken.

18 januari

Entree examens!
Vandaag zaten 23 meisjes voor toegangsexamens voor Tiyende Pamodzi Meisjes Middelbare School. Er werden al 30 meisjes uitgekozen door de overheid. De overige 20 kunnen we zelf selecteren. Natuurlijk hebben we liever meisjes en jonge moeders in de omgeving van Mganja.
11 meisjes die zich ingeschreven hebben voor de examens kwamen niet opdagen. Mogelijk omdat de president gisteren een sluiting van drie weken van alle scholen heeft aangekondigd, vanwege een stijgend aantal Covid-19 gevallen in Malawi. Opening van onze school wordt daarom met nog 1 week opgeschort tot 8. februari 2020.

 

17 januari 2021

Eerste leerkracht gearriveerd!

Vandaag arriveerde onze adjunct hoofdteacher met zijn familie en bezittingen op een vrachtwagen van 5 ton. Hij wordt de eerste die woont in een van de Tiyende Pamodzi stafhuizen. Woensdag komt de headteacher (een vrouw) aan.

We hopen binnenkort personeelshuizen te kunnen bouwen voor de andere leraren.

7 Januari 2021

Help jij een kind op weg naar succes op school?

Word tientje-per-maand-donateur!

De kinderen in ons dorp in Malawi hebben geen boeken, geen computers, geen lego of ander speelgoed. Zij kunnen veel vaardigheden niet ontwikkelen. In onze School of Dreams kunnen kinderen straks naar de kleuterschool, de bibliotheek, de speel-o-theek en leren omgaan met computers. Help je ons daarbij?

Met een vaste maandelijkse bijdrage van 10 euro kunnen wij samen kinderen een kans geven al hun talenten te ontwikkelen!

(je kunt je donatie aftrekken van de belasting!)

IBAN: NL30INGB0004734050Stichting Nazareth Foundation Malawi, Venlo

24 december 2020

DONE!!!!

Twee personeelshuizen af!Ze werden overhandigd door onze aannemer die hen, opnieuw, zeer goed zijn best deed!Ze zijn mooi en wachten tot de hoofddocent en de adjunct-hoofd er zijn.

Dan werken we samen aan de opening van de school op 1 februari.

Hartelijk dank aan allen die ons hebben geholpen om deze fase van het project te realiseren!

10 december 2020

Francis is zo gegroeid dat hij op me neer kan kijken

Francis is een van de wezen die we steunen. Op de foto 's een recente foto met Ineke, en 2 foto' s van enkele jaren geleden, met zijn familie van andere weeskinderen en een met zuster Josefa.

In januari gaat hij zitten voor examens. Tot nu toe heeft hij het heel goed gedaan, zeker gezien de moeilijke omstandigheden waarin hij is opgegroeid.Hij wil verpleegkundige / vroedvrouw worden.

We hopen dat we hem financieel kunnen ondersteunen in zijn vervolgopleiding.

Een dikke merci voor al jullie steun

28 november 2020

Maak kennis met Tadza en Lawi!

Deze geweldige tweelingzusjes zijn al heel lang wezen. Ze verloren hun moeder toen ze 7 waren en hun vader toen ze 14 waren.

Hun oudere broer zorgde voor hen. Omdat deze meiden vastberaden en veerkrachtig zijn hebben ze het heel goed gedaan op school.Tadza werkt dit jaar af aan haar BA milieugezondheid, Lawi studeert accountancy.

Vrienden van Nazareth hielpen bij het betalen van hun schoolkosten en met jouw hulp hebben we ook laptops voor hen gevonden.

Heel erg bedankt voor jullie steun!

22 november 2020

OPEN DAG

De meisjes die dit jaar examens schreven op de Mganja Basisschool kwamen met hun hoofdleraar om Tiyende Pamodzi Girls Secundary School te bezoeken. Hun gezichten toen ze de klaslokalen binnenkwamen! Hun verbazing en geluk over de meubels! Ze vonden alles enorm leuk. Ze hadden graag meteen begonnen met lessen! Een zeer bemoedigend en inspirerend bezoek van (een deel van) onze toekomstige studenten.

 

20 november 2020

SCHOOL FURNITURE

We transported the furniture that was donated by a school and a health centre in the Netherlands two years ago, from Nazareth to the school.

What a joy!

Thank you to GF Goeldner Foundation and Joost van de Stok

16 november 2020

GESLOTEN EN ONDERWEG!!!

Twee 40 ft seacontainers met meubels voor onze middelbare school voor meisjes EN bedden en medisch materiaal voor het Mua Mission Ziekenhuis zijn onderweg naar Malawi!

Bedankt Thérèse Huijbregts voor deze geweldige prestatie!

14 november 2020

PERMISSIE!

We zijn erg blij om aan te kondigen dat het ministerie van Onderwijs ons officiële toestemming heeft gegeven om onze school in januari te openen.De delegatie die gisteren ter inzage kwam (zie foto) was tot nu toe tevreden over ons project.

Zo nu kunnen we er echt aan beginnen!

10 november 2020

STUDENTEN

We hadden een eerste informatiebijeenkomst voor toekomstige studenten voor onze Tiyende Pamodzi Meisjes middelbare school.Enkele jonge vrouwen die al verschillende kleine kinderen hebben waren erg geïnteresseerd! Na de vergadering is iedereen binnen in de gebouwen gaan kijken.Ook de Chiefs en Agroup Mganja waren aanwezig.

10 november 2020

Lerarenwoningen

Onze aannemer is begonnen met het dakbedekking van de personeelshuizen. De bouw vordert zeer goed en in goede kwaliteit. Een bezoeker uit Spanje, die deze huizen ziet, riep: ′′ oh, ik zou er zo eentje willen "!

7 oktober 2020

Volgende stap!

De bouw van twee halfopen personeelshuizen voor onze Tiyende Pamodzi Girls middelbare school is in volle gang! We hopen dat ze eind december klaar zijn voor onze hoofd-en adjunct-hoofddocenten.

Opening van de school voor onze eerste groep Form 1 leerlingen zou 4 januari 2021. moeten zijn

26 september 2020

Meubels voor onze school!

Heel erg bedankt aan Thérèse Huijbregts voor haar geweldige cadeau van schoolmeubilair en materialen voor onze Tiyende Pamodzi Girls middelbare school! Ze bereidt de verzending van een container naar Malawi voor. Zij mocht het meubilair van de vluchtelingen Koalaschool in Weert uitdelen, dat is gesloten. Thérèse Huijbregts en Jos Leenders werken hard om de container in oktober verzonden te krijgen.