Ineke in Malawi 2021 - 2022

 

21 december: Medicijnen voor ons ziekenhuis

WIE HELPT MET EEN EENMALIGE DONATIE?

Structurele oplossing voor tekort aan medicijnen in zicht.

We hebben nog 4.000 euro nodig om ons ziekenhuis in Mua te kunnen helpen met een structurele oplossing voor het voortdurende tekort aan medicijnen.

Er is een fonds nodig van 30.000 euro. Hiervan hebben we al 26.000 euro bij elkaar. Het fonds wordt als volgt gebruikt:* met een deel van het geld wordt voor een maand medicijnen ingekocht.* de patiënten betalen slechts de kostprijs * een ander deel van het fonds genereert rente. Daarmee worden de tekorten aangevuld die maandelijks ontstaan doordat de allerarmsten hun medicijnen niet kunnen betalen.

Met één investering kunnen we alle patiënten van ons ziekenhuis helpen. Niet één keer, maar steeds opnieuw. Ook de allerarmsten! Er hoeft dan niemand meer zonder medicijnen naar huis, iets wat nu regelmatig gebeurt.

Wil je helpen?

Maak eenmalig een bedrag over naar Stichting Nazareth Foundation Malawi NL30INGB0004734050 onder vermelding van: medicijnen Mua.

Je gift is aftrekbaar van je belastingen.

Heel veel dank!!

Liefs, Ineke

 

14 december:

Blije gezichten in 2022

Dankzij jullie geweldige steun en financiële bijdragen heb ik weer veel mensen, waarvan veel kinderen, blij kunnen maken in Malawi !!!

De meisjes van onze middelbare school

De peuters en kleuters die naar onze schooltjes komen

De kinderen op drie doveninternaten

Alle betrokken leerkrachten

Het Mua Mission Hospital

HEEL HARTELIJK DANK

 

4 december:

Kijk! Wat prachtig!

Diana heeft samen met Cas Hofstee voor onze peuter-kleuterschooltjes eigen onderwijsmateriaal ontwikkeld. Op basis van de input die Diana kreeg van lokale leerkrachten heeft Cas de afgelopen tijd materiaal getekend, dat met ingang van het nieuwe jaar gebruikt gaat worden op de schooltjes. We gaan het ook introduceren op een school voor dove kinderen.Het materiaal omvat leskaartjes voor op tafel en grote doeken om in de klas op te hangen. Hiermee leren kinderen vormen, kleuren, getallen, letters en lichaamsdelen. En dat tweetalig, want Engels is de officiële voertaal naast het eigen Chichewa.

Mede mogelijk gemaakt door Jules van de Hombergh reclame bureau en belettering.

Dank jullie wel Cas en Diana!

 

16 november 2022

Meer fietsen voor onze meiden!

We mogen een vervolg aanvraag doen bij de organisatie Wheels4Life! Zij hebben al 48 fietsen voor de meiden van onze middelbare school voor meisjes gesponsord. En kijk maar eens hoe ze gaan! Lekker op de fiets in plaats van meer dan een uur lopen!

Foto's: Matthew Hau-Hau

 

17 oktober 2022

Water!

We gaan op 3 dovenscholen in Malawi solar waterpompen plaatsen. De kostscholen, met kinderen van 6 tot 18 jaar, hebben allemaal grote problemen met hun watervoorziening. Dikwijls is er géén water. Dat betekent dat alle kinderen met emmers op hun hoofd naar handpompen op afstand moeten lopen om water te halen om te drinken, zichzelf en hun kleding te wassen en hun slaapzalen schoon te maken.

Met steun van Stichting Dovenzorg Malawi en De Wilde Ganzen gaan we dit probleem oplossen. Een aannemer is al begonnen met het voorbereidende werk!

Matthew Hau-Hau maakte vooraf een video met voice-over van Evie Masasa Moyo. Thank you Matthews and Evie!

https://www.facebook.com/100000207445566/videos/784006262673997/

 

26 september 2022

Spelende olifanten!

Kijk nou toch! 3 olifanten, eindeloos met elkaar spelend in de Shire River in Liwonde National Park. Lekker dollen met elkaar. Stukje zwemmen. Ons bekijken terwijl wij naar hen kijken. Fantastisch!

Mijn tijd hier zit er voor deze keer weer bijna op. Morgen vlieg ik terug naar Nederland voor een verblijf van een maand of drie. Nu het weer kon, na Corona, hebben we hier veel lieve gasten ontvangen. Twee keer mocht ik mee naar Liwonde National Park voor een heerlijke natuur ervaring.

Het was een erg drukke, maar vooral productieve tijd, van begin mei tot nu. We hebben weer voortgang geboekt bij al onze projecten:* onze middelbare school voor meisjes* onze moestuin projecten voor vrouwen in Chagontha en in Mganja* onze peuter-kleuterschooltjes in Mganja* hulp aan Mua Mission Hospital * ondersteuning van projecten bij 3 dovenscholen.

Tegelijkertijd hebben we veel gasten kunnen ontvangen in ons Guesthouse.

Terwijl ik de komende maanden in Nederland ben gaat de bouw verder van* een nieuw gebouw voor één van de peuter-kleuterschooltjes * 4 nieuwe woningen voor onze leerkrachten * een hostel voor leerlingen van onze meisjesschool * een kiosk bij ons andere peuter-kleuterschooltje

Dit alles kan niet plaatsvinden zonder jullie lieve ondersteuning! Dank jullie wel!

 

24 september 2022

Kleding voor kinderen van de dovenschool!

Koffers vol met kinderkleren voor de kinderen van Mua School for the Deaf zijn gisteren overhandigd. De kinderen zijn momenteel thuis vanwege de schoolvakantie. Maar de matron, Sister Pauline, is opgetogen blij voor hen. Veel kinderen komen uit arme gezinnen en komen naar de kostschool met niet meer dan ze aan hun lijf hebben.

Dankzij schenkingen van velen van jullie!

 

FILMPJE 3

Nu een film over onze middelbare school voor meisjes: Tiyende Pamodzi (Let's walk together). Van aankoop van het land tot nu: 2 klassen vol meisjes die nu meer toekomst hebben. In oktober begint het nieuwe schooljaar. Dan hopen we vier klassen met ieder 50 meisjes te hebben!

Dankjewel Rian!

https://youtu.be/PXmT4Ly-oCU

 

16 september 2022

Interview door Matthew voor een presentatie bij Rotaryclub Harvestehude in Hamburg. Zij willen mogelijk een Global Grant aanvragen voor onze middelbare school voor meisjes!

 

14 septemer 2022

FILMPJE 2

Een tweede project waar ons bestuurslid Rian Janssen een filmpje van heeft gemaakt: ons vrouwenproject in Chagontha village.

https://www.facebook.com/100000207445566/videos/478841710773313/

 

11 september 2022

Koffie!!!

De koffieplanten in mijn achtertuin staan voor het eerst in bloei!

 

11 september 2022

Laptops voor dovenschool

Ik mocht een heleboel laptops en tablets, verzameld en meegebracht door Rian Janssen en Cas Hofstee, overhandigen aan de leerkrachten van Mountainview School for the Deaf in Bvumbwe in het zuiden van Malawi.

De leerkrachten zijn er superblij mee! Het maakt het lesgeven aan dove kinderen een stuk eenvoudiger, omdat ze nu kunnen werken met veel meer beeld materiaal.

Ik ben namens de Stichting Dovenzorg Malawi actief op 3 dovenscholen als project manager. Twee scholen hebben we al van laptops kunnen voorzien.

Voor wie nog een goede, tweedehands laptop voor de derde school weet, heel graag! Ik kan er eind december weer meenemen.

8 september 2022

Laatste schooldag voor onze peuters en kleuters

De "zomer"- vakantie begint! Vandaag kwamen de kleintjes voor het laatst naar onze peuter-kleuterschool hier op Nazareth. 14 van hen gaan in oktober naar de lagere school. De kindjes gaven een presentatie aan de meegekomen familieden van alles wat ze hebben geleerd: liedjes, tellen, alfabet....Daarna werden ze op volgorde van prestatie getoond en bejubeld. De moeders dromden om de kindjes heen om ze te feliciteren en een klein cadeautje te geven. En daarna... nog eens dansje met z'n allen en naar huis.

 

5 september 2022

FILMPJE !!!

Een deel van het bestuur van de Nazareth Foundation was hier in Malawi op bezoek (het andere deel komt volgende week ).

Rian Janssen, die in 2019 ook al hier was, heeft mooie filmpjes gemaakt van onze activiteiten hier.

Vandaag: onze peuter-kleuterschooltjes!

https://www.facebook.com/100000207445566/videos/865736707741417/

 

3 september 2022

Naailes

De naailes (gegeven door o.a Lydess, in het midden) werpt vruchten af. Matthias, die bij ons werkt en een oogje houdt op het groenteproject in Chagontha, heeft de training ook gevolgd. Met prachtige kinderjurkjes voor zijn dochtertje Veronica als resultaat!

 

10 augustus 2022

Werkbezoek

Onlangs hadden we het bestuur van de Stichting Jos en Mien Kersten-van Lier enkele dagen te gast. Zij ondersteunen diverse projecten in Malawi, waaronder de bouw van een women's shelter voor Mua Mission Hospital.

Op de foto zijn ze in het naailes lokaal van onze middelbare school voor meisjes. Het praktijkonderwijs (naailes en biologische landbouw) is ook door deze Stichting mogelijk gemaakt!

 

9 augustus 2022: Beestjes in de tuin...

 

30 juli 2022

Onze meiden aan de naaimachine!

De workshops naailes op Tiyende Pamodzi Secondary School for Girls zijn een groot succes! Aan het eind van een maand lang iedere dag 2 uur les hebben onze leerlingen, buiten gedegen theorie, ieder een kinderjurkje genaaid. Erg handig voor hun toekomst!

Tegelijkertijd zijn de leerkrachten en 2 mensen van Nazareth getraind om de lessen in de toekomst voort te zetten.

Die meiden samen bezig te zien maakt me zó blij!

 

28 juli 2022

Bye bye, bye bye, but not forever... ...zingen we hier voor jou...

Lieve Diana, Sister Josefa zegt altijd: don't think of leaving, think of coming back!

Wat is de tijd voorbij gevlogen... een fantastische tijd met jou! Als jij nu hier door het dorp loopt, roept ieder kindje: Diana! Diana! Iedereen kent je en iedereen is gek op je.

Je hebt geweldig werk verzet voor onze peuter-kleuterschooltjes. Je hebt meer structuur gebracht, veel materiaal en methodiek geïntroduceerd, op een zachte en betrokken manier de leidsters ondersteund en heerlijk met de kinderen gewerkt.

Hier op Nazareth was je een heerlijke, stabiele aanwezigheid. En je pakte alles mee aan, ging mee naar Mua School for the Deaf, Mua Mission Hospital, samen boodschappen doen in Lilongwe. Je bracht goede ideeën in. Je hebt zelfs een vrijwilligersbeleid in de steigers gezet!

Ik heb genoten van je aanwezigheid en ik ga je missen. Gelukkig blijven we samenwerken, ook op afstand. Dankjewel lieve Diana

https://www.facebook.com/100000207445566/videos/1194200541140338/

 

23 juli 2022

Dove en slechthorende kinderen

Deze week was ik met Matthew Hau-Hau weer te gast bij Maryview en Mountainview, twee doveninstituten in het zuiden van Malawi. We werken er samen met de leerkrachten en de zusters die voor de kinderen zorgen, namens Dovenzorg Malawi, aan projecten. Dat betekent veel praten, regelen, maar ook cadeautjes brengen (hoorapparaten en alles wat daar bij hoort). De scholen zijn de laatste jaren behoorlijk verwaarloosd. We hebben op iedere school een werkgroep van leerkrachten en verzorgers opgericht. Samen werken we aan oplossingen voor de vele uitdagingen!

De kinderen zijn, ondanks de moeizame leefomstandigheden, vooral vrolijk. We proberen met handen en voeten te communiceren, wat leidt tot nog meer vrolijkheid.

 

16 juli 2022

Water!!!

The women in our vegetable garden project in Chagontha village now have a water tank with a solar-powered pump.No need to do the pumping themselves anymore!

See the video below that Matthew Hau-Hau made about it.

The project was made possible and executed by sopowerful

Thank you Stefano Cruccu

De video is te bekijken op https://www.facebook.com/100000207445566/videos/1702528276785239/

 

10 juli 2022

Tailoring lessons at our secondary school for girls!

After a delay because of Covid-19 and after a week of theory lessons, there came finally the day our girls were allowed to try out the sewing machines! Such a lot of joyful merriment!

These classes take place after school and even on weekends.

Thank you Jos and Mien Kersten-van Lier Foundation

Video: Matthew Hau-Hau

De video is te bekijken op https://www.facebook.com/100000207445566/videos/606423567455090/

 

20 juni 2022

Voorlezen...

Hier lees ik onze buurkinderen voor uit het Duitse (!) prentenboek dat is geschreven, geïllustreerd en uitgegeven met als doel geld in te zamelen voor onze middelbare school voor meisjes.

Het was zó leuk hoe de kinderen mee leefden en reageerden op de illustraties. Bij de kinderen thuis is geen geld voor wat dan ook, laat staan voor boeken. Maar voorlezen spint een web van lieve aandacht bij alle betrokkenen.

Dank aan Enke Cäcilie Jansson En Matthew Hau-Hau

2 juni 2022

Dove kinderen

Sind november ben ik ook actief op 3 kostscholen voor dove kinderen in Malawi. De Nederlandse Stichting Dovenzorg Malawi (SDM) heeft me gevraagd of ik voor hen projecten wil begeleiden hier in Malawi en dat doe ik met heel veel plezier.

Inmiddels ben ik ook door de bisschop van Dedza, Bishop Chifukwa, aangesteld als hun project manager voor Mua School for the Deaf. Alles als vrijwilliger, niet als betaalde kracht (voor de goede orde ).

Op de kostscholen is heel veel werk te verrichten. Er is veel achterstallig onderhoud en er is niet genoeg geld om goede voeding te kopen voor de kinderen. Ik werk nauw samen met de leerkrachten en de Malawiaanse zusterorde die de dagelijkse zorg voor de kinderen heeft. SDM zoekt fondsen voor de diverse projecten in Nederland.

Er is inmiddels al water en elektriciteit op zonne-energie aangelegd voor het kostschoolgedeelte in Mua.

De andere kostscholen, Maryview en Mountainview, liggen in het zuiden. Dat betekent dat ik regelmatig op reis ben en steeds enkele dagen op de scholen in het zuiden logeer.

De teams zijn super enthousiast en willen heel graag samenwerken. Ze zijn allemaal op permaculture training geweest (een vorm van biologische landbouw) en verbouwen nu samen met de leerlingen voedsel op het schoolterrein. Diverse andere projecten zijn in voorbereiding. Het is een fikse klus, maar superleuk.

De mensen van SDM in Nederland zetten zich enorm in. Het zijn lieverds waar ik heel graag mee werk.

Foto's: Matthew Hau-Hau

28 mei 2022

Twee en een halve week zijn we nu op Nazareth, Diana en ik. De tijd vliegt voorbij. Na 3 maanden afwezigheid zijn we iedere dag actief.

Diana is hier voor 3 maanden als vrijwilliger. Zij is kindercoach en werkte in de kinderopvang. Vanuit haar expertise werkt ze op onze peuter/kleuterschooltjes. Ze ondersteunt de leidsters, geeft les en introduceert meer les- en spelmogelijkheden. Diana lijkt wel hier geboren, zo goed als ze hier past. Ze schrijft vrijwel dagelijks over haar belevenissen op haar Facebook pagina. Dus: volg haar daar!

Zelf ben ik volop bezig met onze middelbare school voor meisjes, Mua Mission Hospital en drie scholen voor dove kinderen. Daarover een andere keer meer.

De foto is gemaakt door Matthew Hau-Hau tijdens ons uitje voor de verjaardag van Diana.

 

17 mei 2022: Door Cas Hofstee

De knuffelbeesten van onze dochters Iris en Wendela krijgen een nieuw leven in Mganja, Malawi! Binnenkort spelen er kindertjes mee, voor wie een knuffelbeest (en spelen op zich) een nieuw fenomeen is. Onze vriendin Ineke heeft ze meegenomen, nu ze weer voor 5 maanden vrijwillig projectwerk gaat doen in een van de armste landen ter wereld.Klik hier om een tekst te typen.

11 mei 2022

Terug in Malawi!
Na vertragingen en een extra lange reis over de Alpen, de woestijn boven Egypte, langs de Kilimanjaro die boven de wolken uitstak en een blik op Lake Malawi ben ik aangekomen op Nazareth voor een verblijf tot eind september.
Het is heerlijk om weer hier te zijn.
Met koffers vol spullen voor onze middelbare school voor meisjes, Mua Mission Hospital en 3 internaten voor dove kinderen. Ik ga weer volop aan de slag met tal van grote en kleinere projecten waar ik heel veel zin in heb!
 

7 april 2022

Een boek voor onze middelbare school voor meisjes!

De heerlijke kinderverhalen van de Duitse schrijfster Marietta Westphal werden prachtig geïllustreerd door de kunstenaar Enke Cäcilie Jansson.

Alle opbrengsten van de verkoop van dit prachtige boek gaan naar de Tiyende Pamodzi Meisjes Middelbare School!

Wat heerlijk! Dank je wel lieve Cecilia en lieve Marietta

 

3 maart 2022

There they go on their bicycles!

The bicycles for the girls from our school who are coming from far have been handed out. First, our headmistress, Mrs. Kanjala, explained to parents and students the conditions. And look.... There they go!

Such happy sight!!!

Made possible by Wheels4Life

Beautiful video made by Matthew Hau-Hau: https://www.facebook.com/100000207445566/videos/5045121752215514/

 

18 februari 2022

300 trees

The students of Tiyende Pamodzi Girls Secondary School have planted 300 trees on the school grounds!!!!

Photos: Mwalimu Yona

29 januari 2022

Tijdens de officiële opening plantte elke hoogwaardigheidsbekleder een fruitboom, met hulp van onze studenten.

Herbebossing, biologische landbouw en biodiversiteit zijn belangrijke thema's op onze school. Dit werd verder benadrukt door het planten van de fruitbomen. En in de nabije toekomst kunnen onze studenten tijdens hun pauze genieten van de vruchten.

Avocado, mango en super papaja

27 januari 2022

Official opening!

Our school has been officially opened!!! Four tents have been temporarily added to give the hundreds of guests a dry place during this rainy season.

Photo: Stefano Cruccu Sopowerful

21 januari 2022

Kijk! Kijk! Onze kinderdagverblijven in de pauze.

Ook de kinderen van de omliggende dorpen van onze school maken gebruik van onze kinderopvang. Onze docenten verzorgen hun opleiding voor vroege kinderontwikkeling en ze vinden het geweldig!.

19 januari 2022

Kinderopvang open!

Leerlingen van onze middelbare school voor meisjes die al moeder zijn, kunnen hun kleintjes mee naar school nemen.

Daar worden ze goed verzorgd bij onze dagopvang, inclusief middagdutje!

Samen met de knuffelberen, die ook moe zijn na een ochtendje samen spelen.

18 januari 2022

Naai atelier!

Begin februari start er een training van 2 maanden voor zowel studenten als docenten. De leerlingen beginnen met het naaien van hun eigen wasbaar maandverband (het gebrek aan maandverband is de oorzaak van hoog meisjesverzuim in Malawi). Dan leren de meiden zelf kleren maken.

De docenten zullen getraind worden om maatvoering over te nemen in het dagelijkse leerplan.

Bedankt aan Stichting Jos en Mien Kersten-van Lier

17 januari 2022

De 48 fietsen van Wheels4Life voor onze meiden staan klaar!

Straks worden ze overhandigd aan de meiden die het verst moeten lopen.

 

16 januari 2022

Onze donororganisaties te zien

Bij onze officiële openingsceremonie (later meer hierover) werden alle namen op onderstaande banner uitgebreid besproken met onze hooggeplaatste gasten, waaronder de bisschop van Dedza en het ministerie van Onderwijs.

Graag delen we hun grote dank met jullie.

21 december 2021

THANK YOU DANK JE WEL VIELEN LIEBEN DANK

What a fantastic year!!! Thanks to the support of so many of you we have achieved so much!

Our school is open , all classrooms are finished , kindergarden will open early January , we have sewing machines and vegetable gardens for practical education , bicycles for our students and much more !

On behalf of Sister Josefa, Father Isaac and all our girls: thank you.

For those who also want to support us:

IBAN: NL30INGB0004734050 Nazareth Foundation Malawi Foundation, Venlo

For ten Euro a month, 3 students can go to our school!

 

12 december 2021

Kinderopvang klaar!

Onze kinderopvang is afgerond! Vanaf het begin van het nieuwe Academiejaar kunnen studenten van Tiyende Pamodzi met kleine kinderen hun kinderen naar school brengen!

Dit betekent dat het makkelijker wordt voor jonge moeders om hun opleiding voort te zetten!

Tegelijkertijd is de kinderdagverblijf open voor kinderen uit de naburige dorpen.

Volgen in januari: foto's van blije kindergezichtjes!

Met dank aan

#kindermissionswerk

#sternsinger

2 december 2021

Our school seen from the sky!

The photographs were taken by Matthews Hau-Hau during a paragliding flight.

Isn't it beautiful?

Thank you so much for your contributions!

18 november 2021

Last schoolday!

Our first group of freshmen is closing the school year today. The new school year will start on January 4, 2022 with 100 more students!

In the background of the photograph the last block of 2 classrooms that will be handed over by our contractor this week. All eight classrooms are now ready for use!

In the foreground the trenches dug by the community. Starting this week, we are working on our own solar-powered water system, with water taps in every classroom, in the vegetable gardens and with a connection to the teachers' houses.

Thank you for all the support to make these projects possible!

#wildeganzen sopowerful

Formidable Joy

GF Goeldner Foundation e.V.

Photo: Matthew Hau-Hau

14 november

Our school in ARTE documentary!
Our school for girls is part of this beautiful documentary made by Dominique Mesmin for ARTE. This is the English version, previously released in German and French.  Enjoy!

https://www.arte.tv/.../malawi-one-woman-fights-child.../

28 oktober 2021

Staff room: isn't it beautiful?

The desks and chairs that we collected in 2017 from a Health Centre in the Netherlands have reached their destination today.

The cabinets are from the Koala School in Weert.

Thanks to everyone who contributed to this. The furniture ended up very well here and can be used for years to come!

Picture: Matthews Hau-Hau

18 oktober 2021

Glasses for Mua Mission Hospital

The glasses that have been donated by Xie Eyewear and several other well-wishers from the Netherlands have been handed over to the director of the hospital!

An ophthalmologist is present now at Mua Mission Hospital on a regular basis. He will use both the frames and the lenses for the patients coming to the hospital with eye problems.

The eye measurement device from a Dutch hospital is functioning excellently.

This can help many people! The hospital administator expresses his gratitude to all who contributed!

17 oktober 2021

This week Thérèse Huijbregts and I selected ALL the preschool and play material that we have received in three shipments. What a beautiful material! And what an amazing amount!

We are going to make the following schools very happy:* our own child center with kindergarden and a toy library * our secondary school for girls and the nursery* THREE different schools for deaf children

In the meantime, we have decided to start classes for illiterate women as well.

We are most grateful to all of you who contributed. Thank you!

We would like to thank in particular Joost van der Stok, Thérèse Huijbregts, Rian Janssen, Gemmie Derksen, Chris Poels, Nikki Peters, Jan Leenders, Jos Leenders, Claudi Renner, #Seacon, Koalaschool Weert

11 oktober 2021

Cadeaus voor onze school

Vandaag een eerste vernieuwde kennismaking gehad met onze docenten. Verschillende geschenken mogen overhandigen: laptops (van o.a. Joke Brands), natuurkunde en chemie materiaal uit Den Hulster via Rian Janssen en een drukker.

Heel veel dank namens onze juffen en meesters en meiden!!!

29 september 2021

I'm going on a trip and take with me...

... glasses that I received today at Xie Eyewear I my hometown Venlo!

These glasses are for the new eye department of Mua Mission Hospital.

I'm leaving on Monday 4 October: back to Malawi!

Thank you Xie Eyewear

15 september 2021

2 september 2021

Next phase....!

Soon, all classrooms of our Tiyende Pamodzi Girls Secondary School will be finished! Time to continue fundraising for:

1.A girls hostel for the students who live too far away for daily travel.

2.Staff houses. Without staff houses the Ministry of Education will not send us any teachers. The small houses/huts in the village won't do.

We have written a new project plan for this purpose.

See a 3D-image of the hostel below.

For the project plan: click here https://www.malawivillage.nl/.../project-secondary-school...

24 augustus 2021

Nursery block!!!

Construction of our Tiyende Pamodzi Girls Secondary School continues!

In the photograph the nursery block. Young mothers who are students at our school will be able to bring their babies and small children with them. So that they can finish their education instead of just staying at home.

Picture: Matthews Hau-Hau