Home » Nederlands » Ineke in Malawi 2020-2021

7 Januari 2021

 

Help jij een kind op weg naar succes op school?

Word tientje-per-maand-donateur!

De kinderen in ons dorp in Malawi hebben geen boeken, geen computers, geen lego of ander speelgoed. Zij kunnen veel vaardigheden niet ontwikkelen. In onze School of Dreams kunnen kinderen straks naar de kleuterschool, de bibliotheek, de speel-o-theek en leren omgaan met computers. Help je ons daarbij?

Met een vaste maandelijkse bijdrage van 10 euro kunnen wij samen kinderen een kans geven al hun talenten te ontwikkelen!

(je kunt je donatie aftrekken van de belasting!)

IBAN: NL30INGB0004734050Stichting Nazareth Foundation Malawi, Venlo

24 december 2020

 

DONE!!!!

Twee personeelshuizen af!Ze werden overhandigd door onze aannemer die hen, opnieuw, zeer goed zijn best deed!Ze zijn mooi en wachten tot de hoofddocent en de adjunct-hoofd er zijn.

Dan werken we samen aan de opening van de school op 1 februari.

Hartelijk dank aan allen die ons hebben geholpen om deze fase van het project te realiseren!

10 december 2020

 

Francis is zo gegroeid dat hij op me neer kan kijken

Francis is een van de wezen die we steunen. Op de foto 's een recente foto met Ineke, en 2 foto' s van enkele jaren geleden, met zijn familie van andere weeskinderen en een met zuster Josefa.

In januari gaat hij zitten voor examens. Tot nu toe heeft hij het heel goed gedaan, zeker gezien de moeilijke omstandigheden waarin hij is opgegroeid.Hij wil verpleegkundige / vroedvrouw worden.

We hopen dat we hem financieel kunnen ondersteunen in zijn vervolgopleiding.

Een dikke merci voor al jullie steun

28 november 2020

 

Maak kennis met Tadza en Lawi!

Deze geweldige tweelingzusjes zijn al heel lang wezen. Ze verloren hun moeder toen ze 7 waren en hun vader toen ze 14 waren.

Hun oudere broer zorgde voor hen. Omdat deze meiden vastberaden en veerkrachtig zijn hebben ze het heel goed gedaan op school.Tadza werkt dit jaar af aan haar BA milieugezondheid, Lawi studeert accountancy.

Vrienden van Nazareth hielpen bij het betalen van hun schoolkosten en met jouw hulp hebben we ook laptops voor hen gevonden.

Heel erg bedankt voor jullie steun!

22 november 2020

OPEN DAG

De meisjes die dit jaar examens schreven op de Mganja Basisschool kwamen met hun hoofdleraar om Tiyende Pamodzi Girls Secundary School te bezoeken.

Hun gezichten toen ze de klaslokalen binnenkwamen! Hun verbazing en geluk over de meubels! Ze vonden alles enorm leuk. Ze hadden graag meteen begonnen met lessen!

Een zeer bemoedigend en inspirerend bezoek van (een deel van) onze toekomstige studenten.

 

20 november 2020

 

SCHOOL FURNITURE

We transported the furniture that was donated by a school and a health centre in the Netherlands two years ago, from Nazareth to the school.

What a joy!

Thank you to GF Goeldner Foundation and Joost van de Stok

16 november 2020

 

GESLOTEN EN ONDERWEG!!!

Twee 40 ft seacontainers met meubels voor onze middelbare school voor meisjes EN bedden en medisch materiaal voor het Mua Mission Ziekenhuis zijn onderweg naar Malawi!

Bedankt Thérèse Huijbregts voor deze geweldige prestatie!

14 november 2020

 

PERMISSIE!

We zijn erg blij om aan te kondigen dat het ministerie van Onderwijs ons officiële toestemming heeft gegeven om onze school in januari te openen.De delegatie die gisteren ter inzage kwam (zie foto) was tot nu toe tevreden over ons project.

Zo nu kunnen we er echt aan beginnen!

10 november 2020

 

STUDENTEN

We hadden een eerste informatiebijeenkomst voor toekomstige studenten voor onze Tiyende Pamodzi Meisjes middelbare school.Enkele jonge vrouwen die al verschillende kleine kinderen hebben waren erg geïnteresseerd! Na de vergadering is iedereen binnen in de gebouwen gaan kijken.Ook de Chiefs en Agroup Mganja waren aanwezig.

10 november 2020

 

PERSONEELHUIZEN

Onze aannemer is begonnen met het dakbedekking van de personeelshuizen. De bouw vordert zeer goed en in goede kwaliteit. Een bezoeker uit Spanje, die deze huizen ziet, riep: ′′ oh, ik zou er zo eentje willen "!

7 oktober 2020

 

Volgende stap!

De bouw van twee halfopen personeelshuizen voor onze Tiyende Pamodzi Girls middelbare school is in volle gang! We hopen dat ze eind december klaar zijn voor onze hoofd-en adjunct-hoofddocenten.

Opening van de school voor onze eerste groep Form 1 leerlingen zou 4 januari 2021. moeten zijn

26 september 2020

 

Meubels voor onze school!

Heel erg bedankt aan Thérèse Huijbregts voor haar geweldige cadeau van schoolmeubilair en materialen voor onze Tiyende Pamodzi Girls middelbare school!

Ze bereidt de verzending van een container naar Malawi voor. Zij mocht het meubilair van de vluchtelingen Koalaschool in Weert uitdelen, dat is gesloten.

Thérèse Huijbregts en Jos Leenders werken hard om de container in oktober verzonden te krijgen.