Home » Nederlands » Ineke in Malawi 2020

Op 2 december 2019 is Ineke weer vertrokken naar Malawi. zij zal daar blijven tot in september 2020.

 

 

Zie hier het splinternieuwe logo van de middelbare meisjesschool, die in Mganja gebouwd gaat worden.

 

 

ZONNEWENDE

Onze huiskameleon (wie ontdekt hem?) kan tegelijkertijd voor- en achteruit kijken.

Wij, hier in Nazareth, kijken achterom naar 2019 en zien fantastische mensen die hun steun, liefde en aandacht met ons hebben gedeeld. Vandaag staan we stil om aan jullie allen te denken en jullie te bedanken. 

En we kijken vol verwachting vooruit naar een nieuw jaar. In 2020 gaan we vol goede moed verder met onze projecten. Voor de peuters en kleuters, voor de middelbare school voor meiden en jonge moeders en voor de vrouwen in onze moestuinen.

Dank jullie wel voor de geweldige steun en aandacht van het afgelopen jaar.

Wij gaan verder op onze weg. Gaan jullie weer met ons mee?

Sister Josefa Ng'ona
Ineke Hendrickx

 

 

 

Zo blij en trots dat onze droom voor een middelbare school voor de meisjes hier in ons straatarme Mganja eindelijk concreet wordt!

Hieronder nog wat foto's van de aanleg van de weg naar het bouwterrein. En het egaliseren van het terrein zelf. Klaar om in het nieuwe jaar de eerste fase te gaan bouwen.

 

 

 

START BOUWWERKZAAMHEDEN! !!

Vanochtend in alle vroegte zijn we van start gegaan!

Vandaag wordt de weg naar het schoolterrein aangelegd door onze aannemer. Na Nieuwjaar worden alle bouwmaterialen naar het terrein vervoerd. Dan start de bouw van de eerste fase van onze Tiyende Pamodzi (let's walk together) Girls Secondary School.

😊😊😊

 

 

 

Onze cactussen bloeien. De bloemen zijn alleen 's nachts open. Vannacht waren het er maar liefst 110! Rond vier uur in de ochtend komen hele zwermen bijen om zich te laven aan de zoete nectar. De geur is bedwelmend.

 

 

 

Vandaag hebben we het bouwterrein voor de bouw van onze middelbare school voor meisjes overgedragen aan de aannemer. In aanwezigheid van Group Village Headman Mganja, diverse chiefs, belanghebbenden uit de gemeenschap, de Project Commissie van bisdom Dedza en de architect.

 

 

 

MIJLPAAL

CONTRACT GETEKEND!
Na een geslaagde officiële aanbesteding hebben Father Isaac Mwazambumba en ik vandaag het contract getekend met de aannemer die onze middelbare school voor meisjes gaat bouwen: Dr. Peter Matipwiri van PBM Construction.
Dank aan de architecten en consultants van Atelier & Others: Dan Tsiga en Rumbani Chihana.

 

 

 

Zeer genereuze cheque ontvangen van Boels Zanders Advocaten voor Mua Mission Hospital in Malawi.
Dankjewel Hayat Barrahmun voor jouw inzet! De vrouwen die voorafgaand aan hun bevalling al bij het ziekenhuis verblijven met hun mantelzorgster hoeven nu niet langer in de openlucht te slapen.