Home » Nederlands » Ineke in Malawi 2019

Op 8 februari 2019 vertrekt Ineke weer naar Nazareth, vergezeld van haar neef Joost, die er vorig jaar ook al was. Ineke blijft tot 23 september en hoopt in die periode te kunnen starten met de bouw van de school.

U kunt alles wat ze beleeft en onderneemt ook lezen en zien op Facebook https://www.facebook.com/NazarethMalawi

 

 

En na afloop ook nog een traktatie! Wat een feest!

Die snoetjes! 
Voor het eerst in hun leven in de weer met "echt" speelgoed! Wat een kindergeluk. Onze testmiddag met materiaal voor onze voorschool super geslaagd!

Weer eens een akkefietje met de auto. Dus op een rustig plekje in de schaduw van de lokale garagehouder wachten tot het succesvol wordt opgelost. Met Superglue (secondenlijm)!

In overleg over uitbreiding van ons moestuin-project-voor-vrouwen op onze grond in Chagontha Village. Krijgen we de benodigde meters hekwerk passend binnen ons budget?

 

Kijk wat er van de container is geworden! Onze mensen hebben er (zonder één enkele machine) een fundering onder gebouwd. Met veel creativiteit ook een overkapping en veranda!
Zojuist heb ik hen betaald voor het harde werk.
In de toekomst nog een kleurige make-over, een deur en twee ramen. En klaar is onze nieuwe activiteiten ruimte!

Bij de buren. Op schoot het nieuwste achterkleinkind van Anaselika. Ik mocht dit meisje haar naam geven. Ze heet Duwa, dat betekent 'bloem'. We hebben elkaar blij toegelachen en in het hart gesloten. 
De rollator die we voor Anaselika hadden meegebracht werd met uitbundige blijdschap en dankbaarheid ontvangen. Ze kan bijna niet lopen maar racete meteen een rondje rondom het huis. Dankjewel Joost!

Deze film gaat over het solar project van onze School of Dreams hier in Nazareth. Gefilmd door Benjamin Jordan en Lyndsay Nicole. De jongen in het filmpje is Redson Masasa. Hij gaat nu naar een goede middelbare school op kosten van Nazareth. bekijk de video op onze facebookpagina.

https://www.facebook.com/NazarethMalawi
Beautiful film Ben! Well done Lyndsay!

Ik was nog niet eerder in Nazareth in februari. Het is hier super groen. De maïs (basisvoedsel) staat hoog en de pinda struiken (foto) netjes op een rij. Tot nu toe is deze regentijd de beste in 10 jaar tijd. Als het zo doorgaat betekent dat een goede oogst voor de mensen hier, die allemaal afhankelijk zijn van wat ze zelf verbouwen.

Onderweg van het vliegveld naar mijn tweede thuis gestopt voor overleg met de moeder van een van de scholieren die we financieel ondersteunen, over problemen op school. Nog in spijkerbroek. Maar niet meer lang. Vanaf nu alle dagen rokjesdag!