VIDEOFILMPJES NAZARETH

Rian Janssen uit Reuver, voorzitter van de Stichting Nazareth Foundation Malawi, was in juni 2019 en augustus 2022 op bezoek in Nazareth. Ze heeft in deze periode op diverse manieren het dagelijkse leven van de mensen, zowel volwassenen als kinderen, vastgelegd in een aantal filmpjes. deze filmpjes kun je op deze pagina bekijken.

In augstus 2022 heeft Rian van drie projecten een videofilmpje gemaakt. Deze website ondersteunt dat (nog) niet. Hieronder vind je links naar het Youtube kanaal.

Preschool, 3 jaar later:

https://youtu.be/WVYKTgQ2VCw

Tiyende Pamodzi Secondary School:

https://youtu.be/PXmT4Ly-oCU

Vrouwenproject Chagontha:

https://youtu.be/pGME8B7hbUQ

 

Klik op de titel om naar het filmpje te gaan

Preschool

Peuters en kleuters kunnen naar de preschool gaan. Deze klasjes worden gerund door vrijwilligers die een kleine vergoeding hiervoor krijgen. De kinderen mogen komen als ze omgerekend € 0,25 per maand betalen en een stoeltje hebben. Er is geen speelgoed of ander lesmateriaal. De juffen moeten het met hun eigen creativiteit doen. Dus veel liedjes zingen, versjes leren en ja ook Engelse woordjes nazeggen.

School of dreams

Een keer in de week komen de peuters en kleuters van de preschool naar de School of dreams. Hier leren ze spelen met speelgoed. Veel van dit speelgoed is gedoneerd door Nederlandse basisscholen. Het verschil met de preschool is duidelijk!

Stranddag in Malembo

Met twee vrouwen uit het dorp en hun kinderen een dagje naar het vissersdorp Malembo. Malembo ligt aan het grote Lake Malawi. Voor zowel de vrouwen als de kinderen een fantastisch uitje. Het meer wordt trouwens niet alleen gebruikt om in te vissen.

Het vrouwenproject

Vrouwen kunnen een stukje grond van Nazareth gebruiken om groenten op te verbouwen. Ze mogen deze grond drie jaar gebruiken. Ze leren van en met elkaar. Dit zorgt niet alleen voor gevarieerd eten maar ook voor een beetje inkomsten. Na drie jaar weten ze wat de voordelen van een eigen groentetuin zijn en beginnen ze een tuin bij hun eigen huisje.

Het leven van alledag

Een kijkje in het leven van alledag. Hoe wonen de Malawianen, waar koken ze op, hoe zit het met winkels en een kijkje op de markt.