Home » Nederlands » Guesthouses

Guesthouses

Wil jij het authentieke dorpsleven meemaken in Malawi? Dat kan in Nazareth!

Iedereen die door Malawi reist als toerist ziet het echte lokale leven alleen van afstand. In Nazareth kun je het dorpsleven van dichtbij zelf ervaren. Je verblijft in een van de huizen van Nazareth. Van daaruit kun je het dorpsleven verkennen. Josefa is je gastvrouw. Ze spreekt perfect Engels en de lokale taal Chichewa. Ze kan je (laten) begeleiden en alles uitleggen over het dagelijkse leven. Wat is het dagelijkse voedsel en hoe wordt het klaargemaakt? Hoe leven mensen in een lemen hut? Ga mee water halen aan de pomp, help met koken op een houtvuur, speel met de kinderen, dans met de vrouwen......

Informatie voor Gasten

Van harte welkom op Nazareth! Nazareth is een plek voor bezinning en ontwikkeling. Wij ontvangen daar graag ook gasten om onze plek en ons dagelijks leven mee te delen.

 

WAT BIEDEN WIJ?

Nazareth bestaat uit twee woningen, met daarover verdeeld vier gastenkamers, met een totaal van 9 slaapplaatsen.

De hoofdwoning heeft 2 gastenkamers, een grote woon- en eetkamer en een keuken. Toilet en (warme) douche bevinden zich achter het gebouw aan het binnenplaatsje. Er is een grote veranda en een prieel waar je heerlijk kunt zitten, met uitzicht op onze tuin.

Het gastenhuis heeft ook 2 gastenkamers, met een gezamenlijke woonkamer en toilet en (warme) douche. Er is een terras aan de achterkant, en een veranda met prachtig uitzicht op de bergen aan de voorzijde.

Er is geen elektriciteit. We maken ’s avonds gebruik van solar lampen. Het is mogelijk om via solarpanelen telefoons en andere toestellen op te laden. Er is geen koelkast.

Als onze gast maak je deel uit van ons huishouden. We maken het iedereen graag zo goed mogelijk naar de zin. We eten samen in de eetkamer aan een grote tafel. Het eten wordt vers bereid, zo veel mogelijk met producten uit onze eigen tuin. Josefa heeft veel kookfantasie. Het eten is gevarieerd en een mix tussen lokaal en internationaal.

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Nazareth ligt aan de rand van een agrarische dorpsgemeenschap in een zeer landelijk gebied. De mensen wonen er in simpele, zelfgebouwde huisjes en hebben geen elektriciteit en geen stromend water. Zij hebben ook geen televisie en lezen geen krant.

Wij vragen van jou om gepaste kleding te dragen wanneer je het dorp in gaat. Voor vrouwen betekent dat het liefst een rok tot over de knie. Je kunt van ons eventueel een omslagdoek lenen voor over een korte broek. Mannen graag niet in al te korte broek. Wij geven je graag ter plekke advies. Dit soort kleding is geen verplichting maar een vorm van respect. Ook in de omgang en bij het groeten gelden in het dorp regels van respect. Ook daarover adviseren we graag.

 

BIJDRAGE

Wij vragen een bijdrage in onze kosten van 20 euro per persoon per dag, volpension.

Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

Wanneer je gebruik wilt maken van vervoer middels onze pick-up (met chauffeur) dan vragen we 20 eurocent per kilometer.

 

Jullie gastvrouwen:

Sister Josefa N’gona

Ineke Hendrickx

 

De huizen liggen in het groen, aan de rand van een groep van elf dorpjes .
Er is een grote veranda waar je heerlijk kunt zitten.

de rust wordt hoogstens verstoord door activiteiten in het dorp, zoals een voetbalwedstrijd of een "beer party".

 

In de biologische tuin vind je veel soorten groenten en fruitbomen (mango, banaan, avocado).

De bloementuin bloeit, dankzij de waterinstallatie, bijna het hele jaar door.

 

 

 

 

 

   

 

Foto gemaakt door Mathews Hau Hau tijdens paragliding

 

Meer weten?

tel. nr. +31-77-3511770 of +31-6-57328334

of via e-mail nikkipeters@ziggo.nl

 

De inkomsten uit de verhuur van de huizen komen geheel ten goede van de projecten van Nazareth Foundation Malawi.